7 trikov záhradkára, takto budú vaše muškáty bohaté a nádherné. Z balkóna je ich už vidieť z diaľky

Slovenské domácnosti väčšinou zdobia krásné muškáty. Nie je to vôbec zvláštné, pretože tieto kvety sú nenáročné, bohato kvitnú až do jesene a kráne zdobia balkóny aj terasy. Základom pestovanie je vedieť akú starostlivosť potrebujú a oni sa nám odvďačia za našu snahu.

Tieto rady dodrž a budeš mť krásné muškáty.

  1. Slnečné miesto

Toto je dôležitá tak nezabúdaj na ňu! Pre tieto kvety je potrebné zabezpečiť dostatok slnečných lúčov aby mohly krásne kvitnúť. Ťahavý muškát potrebuje menej slnka má radšej ak polovicu dňa môže byť v tieni.

  1. Nesmú byť nahusto

Je veľmi dôležité, aby si ich nesadil príliš nahusto. Do 1m dlhej debničky nedaj viac ako 3-4 kvety.

  1. Hnojenie

Nikdy nezabudni na správné hnojenie aby ti kvitli počas celej sezóny a aby ostali zdravé. Dnes sú už dostupné hnojivá určnené aj na muškáty.

Image result for muskaty

  1. Pravidelné zalievanie

Keď nastanú letné horúčavy tak je nutné ich zalievať pravideľne každý deň. Najvodnejšie je ich zalievať skoro ráno alebo večer.

  1. Správné odvodnenie

Ako aj pre iné kvety ani pre muškáty neprospieva keď stoja vo vode. Vždy skontroluj črepník alebo bedničku či náhodou na spodku nezostala voda. Môže sa stať že kvet začne hniť keď nieje odvodnená.  / Oplatí sa vyskúšať tento trik na odvodnenie/

  1. Nápomoc pri kvitnutí

Nieje nič krajšie ako keď naša rastlina kvitne v plnej paráde. Najviac ju podporíš tak, ak vždy odstráníš uschnuté kvety.

  1. Prezimovanie

Keď nastanú chladné jesenné dni tak sa nemusíš trápiť že čo s nimi, veď nie sú jednoročné rastliny, prezimijú bez problémov. Zober ich do svetlej, asi 10°C – chladnej miestnosti, kde ich budeš málo ale pravidelne polievať. Zbav ich suchých listov!

Back To Top