Cesnak je hotovým záchrancom pre orchideu. len 3 strúčiky a po čase sa objavia prvé púčiky, ktoré budú ešte krajšie

Cesnak: Záchranca orchideí. Môj Lišajovec po mesiaci znovu rozviktol.

Každý pozná priaznivé účinky cesnaku na náš organizmus, to už vedia aj školáci. Ale len málo ktorý nadšenec epifitov vie o tom, že táto strúčiková rastlina má taký pozitývný účinok aj na rast orchideí. Najvic zo všetkých podporuje rast Lišajovca. Aby sme dosiahli pozitívný účinok pre našich čitateľov sme zverejnili tento zázračný, cesnakový recept. Budete potrebovať aj vodu a kyselinu jantárovú.

Kyselina jantárová je potrebná preto, lebo napomáha našej rastline pri vytváraní silného koreňového systému a odpudzuje škodcov. Keď sa budeme držať postupu a všetko urobíme správne, po 14-dňoch sa objavia na našej orchidei prvé kvety.

Jednu dôležitú vec vám ešte mmusím pripomenúť. Jantárovú kyselinu vo forme tabletiek rozpúšťáme vždy v horúcej vode. Až po vychladnutí pridáváme cesnak. Dôležité je tiež spomenúť, že cesnaková voda síce vydrží dlho, ale po pridaní jantárovej kyseliny je tento roztok použiteľný už len 3-dni.

Ako správne zalievať s takýmto roztokom?

Potrebujeme:

  • 1 liter vody
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 tabletku kyseliny jantárovej
  • Sklenenú fľašu

Postup:

  1. Tabletku kyseliny jantárovej rozpustíme v horúcej vode.
  2. Cesnak si nakrájáme na drobno alebo pretlačíme cez lis na cesnak a zamiešáme do vychladnutého roztoku.
  3. Roztok nalejeme do sklenenej fľaše a necháme jeden deň odstáť.

Pred zalievaním s týmto roztokom sa odporúča cesnak scediť. Do širšej nádoby naleje trochu roztoku, rozriedíme vodou a čiastočne namáčame do neho naše orchidei. Tento postup obmieňajme s klasickým polievaním, môžeme ho opakovať maximálne raz za mesiac.

Pozri si nasledovné video v ktorom ti podrobne vysvetlia ako sa tento roztok pripravuje.

Ako sa správne starať o orchideu? Určite máš aj ty svoje zaužívané triky, ktoré ti napomáhajú pri kvitnutí tvojích rastlín. Podel sa s nami o ne!

Back To Top