Takto si môžete pripraviť chrumkavé kuracie krídla. Ukážeme vám, ako to robia v reštauráciách!  

Dnes vám predstavujeme lahodný recept, tzv. Buffalo kuracie krídla. Toto jedlo je božské, aromatické, mäkké vo vnútri, chrumkavé zvonka a pomenované po meste Buffalo. 22. júla oslávili v Buffale deň kuracích krídel. V Amerike tiež mávajú Buffalo súťaže. Takto pripravené kuracie krídla sú veľmi populárne jedlá, ktoré sa nachádzajú vo viacerých reštauráciách, a dokonca aj Fast-Foodoch, ktoré výlučne pripravujú iba Buffalo kuracie krídla.

Prísady:

• 2,8 l lieskových orechov alebo repkového oleja,
• 1,8 kg kuracích krídel,
• 8 lyžice masla,
• 1 hrnček červenej horúcej omáčky – Frank´s Red Hot (2,5 dl),
• syrová omáčka,
• zeler,
• repa.

Príprava:

Nakrájajte kuracie krídla na 3 kusy, najmenšie kusy je možné použiť na pripravenie polievky.
Nalejte olej do panvice a položte ho na oheň.


Tradičné Bufallo kuracie krídla sa pripravujú výlučne iba v horúcom oleji, pretože takto budú viac chrumkavejšie. Olej zohrejte na 107 – 120 stupňov, potom pečte kuracie krídla, cca. po dobu 20 minút spolu na oboch stranách. Vyberte upečené kuracie krídelká, vložte do misy alebo do pekáča a nechajte vychladnúť pri izbovej miestnosti počas 60 minút. Znova ohrejte olej na 200 stupňov a znovu pečte krídla v menších dávkach, až kým nie sú červené. Každú porciu pečte po dobu 10 minút. Keďže tieto krídla sú vyprážané dvakrát, získavame klasické chrumkavé Buffalo kuracie krídla.

Zmiešajte  červenú horúcu omáčku /Frank´s Red Hot/ s maslom a ohrejte ju, až kým sa maslo neroztopí a nezískajte krémovú omáčku. Nalejte pripravenú omáčku do veľkej misy a položte pečené kuracie krídelká do nej.



Kuracie krídla z bylín sú podávané s omáčkou z červenej repy, zeleru a syrom posypané. Čerstvá chuť zeleniny a plátkového syra je vynikajúca k pikantným kuracím krídlam.


Poznámka:   červenú omáčku /Frank´s Red Hot/ je možno získať z väčších predajní, ale môže byť nahradená akoukoľvek omáčkou z pikantnej paradajkovej zmesi.

Back To Top