Najpopulárnejšie záhradné kvety ktoré kvitnú najdlhšie, takže z nich budete mať radosť celé leto

Aké kvety si musíme zasadiť sme mohli celé obdivovať kvitnúcu záhradu? Výber je bohatý a pestrý, ale uprednostnené sú najmä trvalky pretože dlho vydržia a nie sú náročné. Pozrime sa ktoré trvalky sú najžiadanejšie.

Stračonôžka

Táto rastlina odolá mrazom a prežije aj v suchom období. Vyrastie do výšky až 2,5 m. Kvitne v modrej, fialovej a zriedkavo v bielej farbe. Najvhodnejšie miesto pre ňu je v čiastočnom tieni.

Sedmokráska

Táto rastlina nerastie do výšky, ostáva maličká, iba 15 cm. Kvitne v rôznych farbách, nie je náročná. Kvitnúť začne skoro na jar a kvitne až do pozdnej jeseni. Iba cez leto je určitý čas keď nekvitne. Po dvoch rokoch sa doporučuje sedmokrásky presadiť. Potrebuje výživnú pôdu a dostatok vody.

Astra alpínská

Dlho kvitnúca, pestrofarebná rastlina, modrá, biela, fialová alebo ružová. Astra vyrastie hocikde s výnimkou príliš vlhkej pôdy, obľubuje fosforom obohatenú pôdu. Rozmnožujeme ju delením trsov, alebo si vyspetujeme priesady zo semien.

Orlíček

Narastie do výšky až 80 cm. Rásť začína aj pod snehovou prikrívkou a kvitnúť začne v máji – júni. Rozmnožuje sa delením trsov alebo sadením semiačok. Prvý rok nám ešte nebude kvitnúť.

Hosta

Táto rastlina tiež nieje náročná. Kvitne v bielej alebo v slabo fialovej farbe. Má veľmi zaujímavé listy, ktoré ostávajú čerstvé celé leto. Kvitnúť začína v júni. Má rada otvorené priestranstvá a bohatú výživnú pôdu.

Flox metlinatý

Kvitne veľmi dlho, od mája až po september. Má rada slnečné miesto ale prežije aj v tieni, len musí mať dostatok vody. Rozmnožujeme delením trsov, na jar alebo na jeseň.

Rudbekia

Táto rastlina nie je vôbec náročná. Dorastie do výšky aj dvoch metrov. Máva veľa kvetov v odtieňoch žltej, oranžovej, a zlatohnedej farby s výrazným terčom v strede. Rozmnožujeme sianím. Najlepšie miesto bude mať v tienistej časti záhrady.

Lupina (Vlčí bôb)

Je to veľmi silná rastlina, viac ako meter vysoká a z toho sú kvety takmer polovica. Môžeme ju zasadiť najprv do črepníkov a potom do zeme, na jar alebo na jeseň. Rozmnožujeme rozsadením na 50-60 centimentrovú vzdialenosť od seba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top