Plnená cuketa na talianský spôsob. Príprava je veľmi jednoduchá a chutí famózne

Neskutočná dobrota, ktorá sa nedá pokaziť. Ak máš rád jedlá z čerstvej zeleniny, s tejto dobroty nebudeš mať nikdy dosť. U nás má vždy veľký úspech.

Suroviny:

  • 2 cukety alebo tekvice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 150g syra
  • 4 lyžičky olivého oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • kôpor
  • bazalku

Postup:

Cuketu alebo tekvicu si umyjeme a keď je to potrebené tak aj ošúpeme. Nakrájame na kolieska spolu s paradajkami. Syr si nakrájame na plátky.

Do olivového oleja primiešame soľ a korenie.

Pridáme nasekanú vňaťku, kôpor roztlačený cesnak. Bazalku nakrájame na jemno ak nemáte čerstvú môžete pridať aj sušenú.

Do zapekacej misy začneme ukladať zaradom cuketu, paradajky, syr až kým nevložíme všetko. Polejeme olejovou zmesou ktorú sme si pripravili. Pečieme na 180°C asi 35 minút.

Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top