Hrnčeková, syrovo cesnaková lokša. Prekonáva aj najlahodnejší langoš! Hotová je HNEĎ

Langoš je u nás veľmi obľúbený, ale našli sme tento recept ktorý prekonáva aj najlahodnejší langoš. Syrovo cesnakovej plnke len ťažko odoláte. Na odmeranie prísad použijeme hrnček s objemom 2,5 dl.

Prísady:

  • 1 hrnček kefíru
  • ½ lyžičky cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny (zmiešaná s 1 lyžičkou octu)
  • ½ lyžičky soli
  • 2,5 hrnčeka múky
  • 150 g syra
  • 200 g tvarohu
  • 2 srúčiky cesnaku
  • ½ hrnčeka oleja (na smaženie)

Príprava:

V miske si zmiešame kefír s cukrom, soľou, sódou bikarbónou zmiešanou s octom a postupne pridávame preosiatu múku. Na pomúčenej doske si vymiesime cesto. Cesto si zabalíme do fólie alebo sáčku a nechajme stáť pri izbovej teplote 15-20 minút. Nastrúhaný syr zmiešame s tvarohom a s pretlačeným cesnakom. Plnku aj cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti. S každej časti si vyváľkame okrúhly tvar a každý naplníme tak, že plnku dáme len na jednu polovicu.

Druhou polovicou cesta plnku prekryjeme a stlačíme okraje.

zohrejeme si olej na panvici a lokše opečieme z oboch strán.

Podávame horúce, potreté kyslou smotanou. Dobrú chuť!


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]