Kráľovská torta,  vrcholom slávnostných príležitostí je tento orechovo-čokoládovo-krémový zázrak!  

Dôležitým aspektom dezertov je nielen vychutnať si ich, ale naplniť naše srdce a dušu nimi. Najmä pre taký skutočný kráľovský koláč je to pravdou. Koláč je neodmysliteľnou súčasťou rôznych slávnostných príležitostí už celé stáročia. Recept na báječný kráľovský koláč sa tiež preniesol z generácie na generáciu. Okrem skutočnosti, že existuje veľa variantov zložiek, je to ľahká pochúťka. Začnime teda!

Prísady:

  • 2 poháre pšeničnej múky
  • 2 pohár cukru
  • 30 dkg kyslá smotana
  • ½ ČL szódabikarbóna
  • ½  pohára kondenzovaného mlieka
  • 2 PL kakaového prášku
  • ½  pohár vareného kondenzovaného mlieka
  • 250 gramu masla
  • 40 orechov (vnútrajšok)

Príprava:

  1. V stredne veľkej mise zmiešajte múku s 20 dkg kyslej smotany, pohárom cukru, sódy na pečenie, pridajte polovicu kondenzovaného mlieka a jednu lyžicu kakaa. 
  2. Po dôkladnom premiešaní nalejte omáčku do plechu na pečenie a pečte na 200 stupňov v predhriatej peci asi 40 minút. S páratkom (vložte ho a ak ho môžete ľahko vytiahnuť, tak je upečené) môžete skontrolovať, či je pripravené cesto koláča.
  3. Cesto koláča je teraz pripravené, ochladené a nakrájané na dve rovnaké časti.
  4. Ďalším krokom je pripraviť krém. Za týmto účelom najskôr roztopte 200 gramov masla, pridajte varené kondenzované mlieko a dôkladne premiešajte, kým  nedosiahnete mäkký krém. 
  5. Nakrájajte orechy na drobné kúsky a osmažte v panvici. Pridajte ju do krému.
  6. Ochladené cesto natrite krémom. 
  7. Posledným krokom je vytvorenie tortovej glazúry. Zmiešajte pohár cukru s lyžicou kakaa, 50 gramov masla a so štyrmi polievkovými lyžicami kyslej smotany. Na malom plameni po dobu 5 až 7 minút zohrievajte pri konštantnom miešaní a potom namažte zvonku na koláč.

  1. Počkajte, až koláč vpije krém.

Blahoželáme, váš kráľovský koláč je pripravený! Môžete si uvariť váš obľúbený čaj, bude ešte sladší a chutnejší. A samozrejme nezabudnite zdieľať tento recept so svojimi priateľmi alebo známymi!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top