Večera šikovnej gazdinky: Vyprážané mleté placky s veľmi jednoduchou prípravou

Mleté mäso je veľmi obľúbenou surovinou, pretože jeho spracovanie je veľmi rýchle a možno ho použiť na mnoho rôznych spôsobov v jednotlivých pokrmoch. Typickým príkladom je napríklad tento recept.

Pripravte si doma výborné masové placky z mletého mäsa a iste si pochutnáte. Príprava je veľmi rýchla a nenáročná, takže toto jedlo zvládnu pripraviť aj začiatočníci. Stačí len zvoliť vhodnú prílohu a môžete si pochutnať.

zloženie

500 g mletého mäsa
4 vajcia
2 šálky vody
4 lyžice múky
½ prášku do pečiva
2 lyžice strúhanky
drvený cesnak
Soľ, korenie
1 lyžica vegety
Príprava

Zmiešajte všetky prísady a nechajte zmes 20 minút stáť. Zmažte jednotlivé placky v rozpálenom oleji na panvici a nechajte ich na papierových utierkach pre odsatie prebytočnej mastnoty. Podávajte teplé či studené s vhodnou prílohou.


Prečítajte si aj

error: