Slaný koláč so syrom a kôprom tety Gizky veľmi jednoduchý na prípravu! Všetkého dám „přiměřeně“ a mám hotov

Už dávno neplatí, že pojmom koláč sa označujú len sladké jedlá s ovocím, či džemom. Najmä v posledných rokoch rastie obľuba takzvaných slaných koláčov na všetky spôsoby s rôznymi druhmi náplne.

Niet sa čomu čudovať, keď taký slaný koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, nezaberie veľa času a nezašpiní sa pri jeho príprave veľa riadu. Vyskúšajte napríklad tento recept na slaný koláč a uvidíte sami!

zloženie cesta

400 g múky
400 ml kyslej smotany
150 g masla
2 žĺtky
soľ
prášok do pečiva
náplň

350 g bryndze
6 vajec
hrsť kôpru
soľ
čierne korenie
Príprava

Zmiešajte žĺtky so smotanou a soľou. Pridajte múku a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte maslo a cesto zabaľte do fólie. Nechajte ho odpočívať v chladničke.

Zmiešajte syr, 5 vajec a kôpor. Dochuťte soľou a korením.

Cesto mierne vyvaľkajte.

Vymastite plech maslom a posypte múkou. Cesto rozprestrite na plech a doprostred umiestnite náplň. Potom cesto zabaľte tak, aby náplň zostala vnútri. Povrch pomažte rozšľahaným vajcom.

Koláč pečte pri 180 stupňoch 35-40 minút. Môžete ho podávať teplý aj studený.


Prečítajte si aj

error: