Omnoho lepšie než kupované! Domáce lístkové cesto podľa môjho receptu a budete ho robiť celý život

Lístkové cesto pozná každý správny kuchár, či kuchárka, a aj vy iste viete, že práve táto surovina je základom mnohých pokrmov, a preto sa vždy hodí mať jedno, či dve v zásobe doma, ak dostanete chuť niečo upiecť.

Ak však k takejto situácii dôjde a vy doma cesto nemáte, nemusíte hneď pečenie vzdávať, alebo vyrážať narýchlo do obchodu. Pripravte si jednoduché kysnuté lístkové cesto podľa tohto receptu priamo doma!

zloženie

3 hrnčeky múky
300 g studeného masla
8 g sušených kvasníc
85 ml teplej vody
130 ml mlieka
1 vajce
3 Lyžica cukru
štipka soli
Príprava

Zmiešajte kvasnice s cukrom, prilejte trochu teplej vody a nechajte stáť 15 minút na teplom mieste, potom pridajte mlieko a vajcia a premiešajte vidličkou. Pridajte soľ, cukor a prešívané múku, premiešajte a pridajte maslo. Cesto dobre prepracujte a odložte ho na 2 až tri hodiny do chladničky. Potom už môžete s cestom pracovať a použiť ho na prípravu akýchkoľvek pokrmov.


Prečítajte si aj

error: