Vďaka tomuto triku bude prádlo ako nové. Pridajte prášok do pečiva pred praním a stane sa malý zázrak

Stále sa Vám zdá, že bielizeň nie je po vypraní taká, aké by ste si ju predstavovali? Je zašpinené, vonia málo, nie je svieže. Alebo je, ale Vám to nestačí a chceli by ste jeho sviežosť povýšiť o ďalší stupeň? Väčšinou sa to týka utierok a uterákov. Potom je dnešný článok určený priamo Vám.

Tým, že do prania pridáte prášok do pečiva, docielite oblečenie nielen krásne čisté, ale tiež odolnejšie. Vôňa sa postupne bielizňou rozvinie a Vy tak na prášok do pečiva pri praní už nedáte dopustiť.

PREČO PRIDÁVAŤ Prášok do pečiva K PRANIU?


Aké tajomstvo sa ukrýva v prášku do pečiva? Pri pečení je jedno, či použijete jedlú sódu alebo spomínaný prášok do pečiva. Kým v súvislosti s praním je kypriaci prášok do pečiva efektívnejší, než čokoľvek iné.

Rozdiel je veľký, pretože prášok do pečiva obsahuje len 30% hydrogénuhličitanu sodného a 70% iných zložiek, ako sú monokalciumfosfát a síran hlinitý. Tieto zlúčeniny spolu vytvárajú kyslú reakciu, zatiaľ čo sóda je zásaditá.

To znamená, že prášok do pečiva dokáže účinne neutralizovať kyslé zložky, ktoré sa držia v textilných vláknach. Použitie sódy by na tieto zložky pôsobilo veľmi agresívne, čo by poškodilo aj samotná vlákna. Účinok prášku do pečiva je teda oveľa jemnejšie a šetrnejšie – chráni tkaniny a tie potom vďaka tejto starostlivosti vydrží dlhšie.

Postupujte teda pred praním rovnakým spôsobom, ako obvykle a pridajte do bubna kypriaci prášok

Zdieľajte geniálny trik na využitie prášku do pečive pri praní aj s Vašimi priateľmi! Určite sa im bude tiež hodiť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top