Táto zložka zvyšuje pružnosť a pevnosť pokožky tváre, okrem toho ju aj vyživuje

Estetické kožné problémy sa môžu vyskytnúť vo všetkých vekových kategóriách a môže to byť z rôznych dôvodov. Tieto problémy môžu byť spôsobené napríklad hormonálnymi poruchami, nedostatočným fungovaním vnútorných orgánov, dermatologickými problémami atď. Ale aké dobré by bolo, keby bola naša koža vždy krásna a mladistvá!

Jablčný ocot je prirodzený všeliekom, ktorý vám pomôže ľahko sa zbaviť akýchkoľvek nepríjemností, ako je akné, pigmentové škvrny alebo dokonca jemné vrásky. Preto stojí za to obrátiť sa na ľudovú medicínu a pridať jablčný ocot do výrobkov starostlivosti o krásu. A to je len čerešničkou na torte, že jablčný ocot je možné kúpiť  v každom obchode, a v skutočnosti je veľmi lacný.

Použitie jablčného octu

Kľúčom k účinnosti jablčného octu je, že obsahuje prírodnú kyselinu, ktorá z povrchu pokožky zničí huby a baktérie, čím sa obnoví acidobázická rovnováha pokožky. Navyše, jablkový ocot je pre našu pokožku je plný nevyhnutnými vitamínmi, minerálmi a antioxidantami.

Teraz, milí čitatelia od Bidista.com môžete sa naučiť, ako správne používať jablčný ocot pri starostlivosti o tvár.

Maska z jablčného octu proti akné

Nasledujúcu masku je možné používať na silno mastnú pleť. Pomáha obnoviť matnú farbu pleti, odstraňuje nečistoty a stláča póry.

Suroviny:

• dve polievkové lyžice ovsených vločiek

• dve čajové lyžičky medu

• štyri polievkové lyžice jablčného octu

Použitie:

Ovsené vločky rozdrvte tak, aby ste dostali z nich prášok, potom pridajte med a ocot. Naneste na predtým umytú tvár a nechajte 20 minút pôsobiť. Potom tvár umyte teplou vodou. Nakoniec tvár vyživte s nemastným krémom

Maska z jablčného octu pre omladenie

Táto maska zvyšuje elasticitu a pevnosť pokožky, aktualizuje ju a vyživuje.

Zloženie:

• (nie príliš veľká) uhorka

• tri polievkové lyžice olivového oleja

• vaječný žĺtok

• 1/3 čajovej lyžičky jablčného muštu

Použitie:

Uhorku strúhajte, jej šťava ľahko vytlačte a zmiešajte s ostatnými zložkami. Aplikujte na kožu (môžete aj mimo pokožky tváre, na rameno a dekolt ). Nechajte 15 minút pôsobiť na pokožke a dôkladne opláchnite masku teplou vodou. Vaša pokožka bude okamžite pôsobiť mladistvo a jasne!

Krém na tvár pre mastnú pleť

Mnohokrát nemáme čas si pravidelne aplikovať na tvár rôzne masky. V týchto prípadoch odporúčame nasledujúci smotanový krém na báze jablčného octu, ktorý sa dá predbežne pripraviť, pretože môže byť použitý po dobu troch dní (uložený v chladničke) po príprave.

Zloženie:

• Päť polievkových lyžíc silných elixírov zeleného čaju

• Jedna polievková lyžica jablčného octu

Použitie:

Zmiešajte čaj s jablčným octom a utrite tvár raz denne s touto zmesou. Tento výrobok čistí a dobre vysúša pokožku a takto obnovuje jej matnosť.

Maska proti pigmentovým škvrnám

Pri bežnom používaní sa farba kože stáva svetlejšou a môže pomôcť odstrániť pigmentové škvrny, menšie jazvy a vrásky.

Zloženie:

  • pol pohára vody
  • čajová lyžička jablčného octu
  • polovica citrónovej šťavy
  • jedna polievková lyžica medu
  • dve polievkové lyžice sódy na pečenie

Použitie:

Zmiešajte jablčný ocot a polovicu citrónovej šťavy vo vode. Potom nalejte sódu do misy a pomaly miešajte, kým nedosiahnete kašovitú hmota. Pridajte med a dôkladne premiešajte. Naneste na očistenú pokožku a nechajte pôsobiť 10 minút. Na záver umyte tvár najprv teplou a potom studenou vodou.

Tieto domáce kozmetické prípravky môžu súťažiť s akýmkoľvek prípravkom z drahých salónov, keď sa jedná o ich účinnosť. Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi a známymi, aby aj oni mohli spoznať tieto fantastické domáce postupy!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top