Luxusná jablková torta s karamelom a lahodným krémom! Taký fantastický, že jeden kúsok vám nebude stačiť!

Ak ste fanúšikom jablčných dezertov – tento recept je pre vás. Jablková torta je jednoduchá a ľahko sa pripravuje a nezahŕňa drahé, nedostupné prísady. Torta je veľmi jemná, mäkká, s bohatou príchuťou jabĺk.

Tento dezert je vhodný pre domáce čajové večierky a pre zvláštne príležitosti. Kombinácia vláčnej torty s karamelom a krémom určite uchváti každého, kto len ochutná. Iste si ho obľúbi.

zloženie karamelu

9 lyžíc hnedého cukru
6 jabĺk
2 polievkové lyžice cukru
50 g masla (mäkkého)
zloženie krému

6 vajec
6 polievkových lyžíc cukru
600 ml mlieka
vanilková esencia (alebo 2 balíčky vanilkového cukru)
zloženie cesta

3 vajcia
3 lyžice cukru
4 polievkové lyžice múky
pre ozdobu

200 ml smotany na šľahanie
čokoládové hobliny
Príprava karamelu

V panvici s priemerom 24 cm roztavte 9 lyžicou cukru. Karamel by mal byť rozložený cez steny formy na tortu.

Očistite a nakrájajte jablká, položte ich na karamel, posypte cukrom a na každej jablko položte kúsok masla. Takto zapečte 10-15 minút, aby jablká zmäkla.

Pripravte krém

Zmiešajte vajcia s cukrom do peny, pridajte mlieko a vanilkovou esenciu.

Tento krém nalejte na pečené jablká a pečte 30 minút v rúre.

Pripravte cesto

Vyšľahajte bielky na penu, zmiešajte s cukrom a potom vmiešajte žĺtka a múku.

Navrstvite cesto na krém a zapečte po dobu 15 minút.

Po vychladnutí tortu vyklopte z formy a otočte ju. Nechajte cez noc v chladničke.

Pripravte polevu

Vyšľahajte smotanu a pokryte ňou celú tortu. Na povrch nasypte čokoládové hoblinky.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top