Nie len v lete si môžeme vychutnávať očarujúcu chuť PARADAJOK! Takto si z nich NICH PRIPRAVÍTE CHUTNÚ ZIMNÚ NAKLADANÚ ZELENINU!

Kategória: 20-40 minútové recepty

 

Dnes ukážeme, ako môteš odložiť paradajky na zimu. Neexistuje chutnejšia a na prípravu jednoduchšia nakladaná zelenina. Uisti sa sama o jej chuti!

Prísady:

3-litrová zaváraninová fľaša

3 – 4 kg paradajok

1 ks papriky

3 – 4 strúčiky cesnaku

8-10 kusov čerstvej petržlenovej vňate

3 polievkové lyžice cukru

1 polievková lyžica soli

1 polievková lyžica octu.

Príprava:

Vybereme pekné zrelé paradajjky, ale dávame pozor, aby neboli príliš mäkké a popraskané. Zaváraninovú fľašu sterilizujeme. Umyjeme všetky prísady a vložíme ich do fľaše. Na dno zaváraninovej fľaše položíme 1 – 2 strúčiky cesnaku, 5-6 petržlenových vňatí, na ne položíme paradajky a opäť 1 – 2 strúčiky cesnaku a 3 – 4 petržlenové vňate.  Nakrájame papriku na plátky a položíme na vrch do fľaše  (môžeme ju položiť aj  na dno fľaše). Vodu privedieme do varu a nalejeme ju na paradajky (potrebujeme toľko vody, aby sa v nej paradajky ponorili), necháme stáť 5 minút, potom vodu vylejte do hrnca a znova privedieme do varu. Medzitým, pridajme cukor, soľ a ocot do zaváraninovej fľaše. Opäť zalejeme vriacou vodou, uzavrieme nádobu a prikryjeme ju s teplou prikrývkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top