Keď som si kandizované jahody pripravila podľa tohto receptu, boli zo stola hneď preč

Jahody sú jedny z najchutnejších ovocí, ale nie sú len chutné ale majú aj dobrý vplyv na ľudský organizmus. Sú bohaté na vitamíny, vlákninu a antioxidanty a za to je ich konzumácia odporúčaná. Obsahujú viac ako 50 prospešných látok.

Jahody môžeme konzumovať surové, alebo môžeme pripraviť kompót, lekvár a kto ľúbi tak tomu odporúčame kandizované jahody. Pre prípravu kandizovaných jahôd si najprv musíme pripraviť hustý cukrový sirup a v tom variť ovocie. Kandizované jahody môžeme konzumovať len tak alebo ako dezert pri príprave krémov, zákuskov a zmrzliny.

Suroviny:

1 kg jahody

800 g cukor

1 l voda

Postup:

Cukor rozpustíme vo vode, dáme variť ale len dovtedy zohrievame až kým voda nezačne vrieť a potom pridáme jahody a varíme 20 minút. Po 20 ich minútach vlejeme jahody do sitka a necháme ich odkvapkať.

Jahody vložíme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry, na 180 ich stupňoch po dobe 35-45 minút ich necháme v rúre, až kým sa neusušia, ale musíme dávať pozor aby si zachovali pružnosť a potom ich vložíme do fliaš na zaváranie, zavrieme a odložíme do komory. Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back To Top