Namiesto klasických zemiakov si ako prílohu urobte zemiakové fašírky. Jednoduchý a chutný recept

Zemiakové fašírky pripravené za 5 minút! Vynikajúce jedlo a u nás najviac obľúbenejšie jedlo!

Dnes sme Vám priniesli recept takého jedla, ktorý sa pripraví za pár minút. Zvonka chrumkavé a zo vnútra sú mäkké tieto nebeské fašírky. Môžeme ho servírovať so šalátom, namáčaním alebo so zeleninovou prílohou.

Suroviny:

1 kg zemiaky

1 ks cibuľa

4 ks vajíčka

2-3 PL múka

2 PL strúhanky

½ šálky oleja

100 g tvrdý syr

Soľ

Korenie podľa chuti

Príprava:

Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode, keď sa už uvarili tak ich roztlačíme. Očistíme a umyjeme cibuľu a nakrájame ju na drobné kocky. Nastrúhame syr a pridáme ho do jednej misky so zemiakmi, pridáme k nim aj na drobné kocky nakrájanú cibuľu, 2 ks vajíčka a potom solíme a koreníme a dobre premiešame. Rozšľaháme zvyšné dve vajíčka a z rozrobenej masy vytvarujeme fašírky. Olej vlejeme do panvice, nahrejeme a vytvarované fašírky obalíme v múke, vo vajíčku a v strúhanke a potom ich upečieme v horúcom oleji. Dobrú chuť!


Prečítajte si aj

error: