Maďarský guláš s cestovinami. Rýchle jedlo na nedeľný obed

INGREDIENCIE(pre 6 ľudí)

-1kg bravčové

-15dkg údená slanina

-2 červené cibule

-2 paprika

-1 paradajka

-polievková lyžica červenej papriky

-malá lyžička mletej rasce

-0,5 dl koňak

-1dl suché biele víno

-2dl smotany na varenie

-1 polievková lyžica droždia

-soľ a mleté korenie podľa chuti

 

Príprava

-Zo slaniny porezanej na kocky vypečieme masť,potom porezanú červenú cibuľu pridáme a chvíľku pečieme. Potom posypem červenou paprikou,pridám narezané papriky a na pásiky narezané mäso. Posolíme,pokoreníme,prilejeme koňak a kým mäso nemá bielu farbu (nezbledne) tak pečieme,potom prilejeme víno a necháme variť kým mäso nezmäkne. Keď sa prevarí šťava nahradíme ju vodou. Droždie a smotanu rozmiešam osobitne a pridám k tomu horúcu šťavu z pečeného mäsa. Rozmiešam,prilejem späť k mäsu a trośku varím. Potom jedlo podávam s cestovinami.

ketkes.hu


[instagram-feed followtext="PRIDAJTE SA NA NÁŠ INSTAGRAM"]