Recept na zapečené Viedenské tvarohové palacinky. Keď ma ho naučila moja mamka, hneď som si ho zamilovala

Tieto palacinky som našla po miske fazuľovej polievky, každému chutili, lebo neboli až také sladké. Recept na palacinkové cesto som zato nenapísala, lebo ja nikdy nemeriam z čoho koľko dávam. Robím ho z 1kg múky a k tomu primiešavam toľko vecí, aby som mala akurát dobré cesto. Ja neľúbim hrozienka, tak kvôli tomu si viem predstaviť tieto palacinky aj s višňami. Keď vyberieme z rúry, tak nemusíme hneď panikáriť, že poleva je ešte tekutá, pretože keď necháme oddýchnuť, tak palacinky vsajú do seba tú polevu.


Suroviny / 4 porcie:

ichkoche.at

Plnka:

  • 50 dkg krémový tvaroh
  • 3 ks vajíčka
  • 10 dkg cukor
  • 2 pl margarín
  • 2 bal. vanilkový cukor
  • 2 pl rum
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 dl slnečnicový olej
  • 1 štipka soli
  • 10 dkg hrozienka ( podľa chuti )
  • 1 pl margarín ( na vytretie pekáča )

Poleva:

  • 2 ks vajíčka
  • 2 dl mlieko
  • 15 dkg cukor
  • 2 bal. vanilkový cukor

45 minút / predpríprava: 15 minút / pečenie 30 minút

Príprava:

  1. Palacinkové cesto si každý urobí podľa seba.
  2. Ku plnke hrozienka namočíme v teplej vode. Vajíčka rozdelíme a bielka vymiešame s 1 štipkou soli na tuhý sneh. 
  3. Margarín vymiešame s cukrom a so žĺtkami na penu. Pridáme tvaroh a citrónovú kôru, potom hrozienka a rum a nakoniec opatrne primiešame vymiešaný sneh z bielok.
  4. Palacinky natrieme tvarohovým krémom a potom prerežeme na polovicu a na tesno naukladáme do pekáča, ktorý je vytretí margarínom.
  5. Ku poleve vajíčka vymiešame na penu s cukrom, s vanilkovým cukrom a potom prilejeme aj mlieko. Polevu nalejeme na vrch palaciniek ( ja som ešte troška margarínu nakrájala na kocky a dala som na vrch ), a v horúcej rúre na zlatohnedú farbu pečieme  20-25 minút. 
  6. Keď sú palacinky hotové, tak 5 minút necháme vychladnúť a potom podľa chuti posypeme práškovým cukrom a servírujeme v pekáči.

Stupeň pečenia: 200°C

zdroj:nosalty.hu


Prečítajte si aj

error: