Recept na úžasný mliečny chlieb leopard, ktorý si zamiluješ

Je na čase dopriať vašim chuťovým pohárikom niečo naozaj úžasného. Reč je o chlebe od francúzskeho pekára Patricia Nascimento od ktorého recept na chlieb Leopard pochádza.

Patrice sa rozhodol oznámiť recept celému svetu a tak sa tento recept stal cez noc doslova hitom. Prečo? To spoznáte až ho prvýkrát ochutnáte. Uvidíte, že si mliečny chlieb Leopard zamiluje celá rodina.

budeme potrebovať

375 g chlebovej múky
35 g cukru
1/2 lyžičky jemnej soli
1 lyžička sušeného droždia
250 ml čerstvého studeného mlieka
20 g čerstvého masla

Pre tmavé škvrny

15 g kakaový prášok
10 ml čerstvé studené mlieko

Pre tmavo hnedé škvrny

6 g tmavého kakaového prášku
5 ml čerstvého mlieka

postup

krok 1

Najskôr si z ingrediencií vytvoríme vanilkové, čokoládové a kakaové cesto ako na obrázku a obe cesta rozvaľkáme do malých guličiek.

Each of the dough colors should be rounded into large, medium, and small balls.

krok 2

Vezmeme si čokoládové cesto a opäť ho rozvaľkáme.

Then, roll the balls out as pictured.

krok 3

Všetky tri druhy ciest teraz začneme vrstviť na seba.

krok 4

Potom by mali vyzerať nejako takto.

When you're done, you have several tubes of dough, ready to be formed into the pan.

krok 5

Všetko naukladáme do vopred pripravenej formy a necháme približne 1 hodinu kysnúť a môžeme začať s pečením.

Then, stacked in the pan like so.

krok 6

Pečieme na 180 stupňov po dobu 30 minút.

As the bread bakes, the edges form to the pan, and the inside of the bread comes together seamlessly.

A takto krásne chlieb vyzerá, keď je hotový

And thus, leopard bread is born.

Back To Top