Viete ktorý čaj je najlepší pre vaše zdravie? Zistite to!

Ktorý čaj vám zdvihne náladu alebo vás upokojí? Najlepšie si dať osviežujúcu šálku čaju. Ale s toľkými rôznymi druhmi sľubných prinosov pre zdravie.. Ktorý a ako najlepšie si vybrať?

www.dailymail.co.uk / www.aol.com

Najlepší čaj pre tvoju pleť.

Biely čaj-  je vyrobená z jemných púčikov čajovníka. Má najvyššiu úroveň antioxidantov, ktoré chránia pred škodlivými voľnými radikálmi. Vedci z univerzity v Surrey našli mnoho látok, ktoré obsahujú kolagén a elastín. Zachytia bielkoviny vo vašej pokožke a udržiavaju jej pružnosť.

Najlepší čaj pre energiu.
Tatín je potrebný pre čierny čaj a môže znížiť vstrebávanie železa do potravín. Takže sa čierny čaj neodporúča piť pri jedle. Ale čaj z Južnej Afriky Rooibos, môže byť bezpečne vypitý lebo ten železo nenarušuje, rovnako ako tradičný čaj.

Najlepší čaj na zuby.

Najlepší čaj na zuby rastie v Číne a volá sa oolong. Je to typ čaju ktorý pomáha pred upchatím dutín. Výskum na zvieratá ukázal, že je dobrý pre zuby. Nové výskumy z Univerzity v Neapole priniesli skvelú správu. Ak je Oolong fermentovaný, tak má vyššie množstvo katechínov, ktoré majú antimikrobiálne vlastnosti a chránia pred zubným kazom.

Tea_in_different_grade_of_fermentation

Najlepší čaj pre vysokú hladinu cukru.

Podľa japonských výskumníkov je najlepšie mať harmančekový čaj, ktorý prispieva k prevencií pokroku hyperglykémií a zabraňuje diabetickým komplikáciam. Rovnako je dobrý zrážať cukor v krvi. Chemické látky v harmenčku aktivujú enzými a blokujú aktivity, ktoré su spojené s rozvojom diabetesu oka a poškodenia nervov.
Najlepší čaj pre zdravie.

Čierny čaj a jeho tradičná šálka čaju – je bohatý zdroj pre mangán a fluorid, ktorý pomáha udržiavať kosti silné. Pitie štyroch šálok denne znižuje riziko infarktu a s trochou mlieka pokrýva približne pätinu dennej dávky vápnika. Čierny čaj môže byť najlepším pomocníkom, ak ste nervóznym a znižuje hladinu stresového hormónu kortizolu. Toto sú štúdie na Univerzite College London.

Najlepší čaj pre kontrolu váhy.

Vedci z Tokya, prišli na zaujímavé fakty. Extrakt zo zeleného čaju pomáha ku strate telesného tuku a znižuje cholesterol. Pre prospech tohto tvrdenia, je potrebne vypiť 5 až 6 šálok denne. Zelený čaj obsahuje katechíny, konkrétne epigalokatechín gallát, čo zvyšuje ľudský metabolizmus.

Najlepší čaj na zažívacie problémy.

Pepermitový čaj obsahuje pepermitový olej, ktorý má skvelé účinky keď vás bolí brucho alebo máte hnačku. Je vhodný pre ľudí so syndrómom dráždivého čreva. Popíjanie šálok po jedle pomáha tým, že uvoľňuje svaly črevného traktu.

Back To Top