5 neobvyklých nápadov, ako využiť u vás doma soľ vo váš prospech

Vedeli ste, že soľ sa dá použiť na naozaj mnoho ďalších vecí, okrem dochucovanie jedál?

Soľ nájde veľa svoje využitie vo vaše domácností, budete prekvapení na čo všetko sa dá soľ použiť.

1. Vyčistite si žehličku

Toto sa stalo aspoň raz úplne každému – na vašu žehličku sa zachytí nečistota, ktorá nejde dolu. Našťastie soľ vám dokáže pomôcť. Stačí zapnúť žehličku na najvyššiu teplotu a pridať trošku soli na kus voskového papiera. Potom stačí papier so soľou „vyžehliť“ a žehlička je ako nová. Odporúčam zhliadnuť aj videonávod pod článkom.

2. Vyčistíte s ňou rozbité vajcia na podlahe

Rozbilo sa vám vajce na podlahu? Chcete podlahu šetrne a efektívne vyčistiť? Stačí vajcia zasypať soľou a počkať 15 minút. Potom už pôjdu vajcia z podlahy, oveľa ľahšie uvidíte sami.

3. Vyčistíte špinavú panvicu

Ak nemáte neprilnavú panvicu, tak určite viete, ako je niekedy ťažké obyčajnoú panvicu vyčistiť. Soľ vám ale skvele pomôže panvicu vyčistiť. Stačí pridať trochu soli na panvicu spoločne s vodou a poriadne panvu pretrepať. Po 10 minútach pôjde panvu ľahko zmyť.

4. Nevyhadzujte starú hubku

Nechce sa vám vyhadzovať starú špinavú hubku? Nemusíte, stačí namočiť špongiu cez noc do misy spoločne s 2 šálky vody a ¼ šálky soli. Druhý deň bude vyzerať ako nová.

5. Zbavte sa upchatého odtoku v kúpeľni

Máte dlhé vlasy, vďaka ktorým sa ľahko upchá odtok vo vašej kúpeľni? Nemusíte si už robiť starosti, soľ vám pomôže s riešením tohto problému. Zmiešame si ¼ šálky jedlej sódy s ¼ šálky soli. Zmes nalejeme do odtoku a necháme 15 minút pôsobiť. Potom zalejeme vriacou vodou.

Back To Top