7 úžasných tipov ako ušetriť peniaze a uľaviť tak rodinnému rozpočtu

Každý z nás by chcel ušetriť nejaké peniaze a obzvlášť ak ide o nepotrebné veci, ktoré rovnako nakoniec musíme kúpiť.

Tipy, čo vám dnes ukážeme vám každý mesiac pomôžu ušetriť nemalé množstvo peňazí. Sú tak jednoduché a pritom úplne geniálne, že si budete hovoriť, ako je možné že vás nenapadli skôr.

1. Použite vákuové sáčky na potraviny

Vákuové sáčky sú skvelým spôsobom, ako udržať potraviny čerstvé a svieže. Jednoducho umiestnime potravinu do sáčku, ktorý necháme z časti otvorený, a celý sáčok namočíme do vody, tým z neho vysajeme všetok vzduch. Potom už stačí len uzavrieť a uskladniť.

2. Výmena jednej batérie za skrutku

Znie to bláznivo, ale naozaj to funguje. Stačí vziať ovládač na TV a umiestniť do neho miesto jednej batérie skrutku o rovnakej veľkosti. Uzavrite tak celý obvod a ovládač bude fungovať aj s jednou batériou. Rovnakým spôsobom to fungujú aj u ďalších malé elektroniky.

3. Ušetrite za splachovanie

Stačí umiestniť naplnenú pet-fľašu do rohu vašej splachovacej nádrže. Tá bude vytláčať vodu hore a vďaka tomu ušetríte zhruba 1 l na každej spláchnutie.

4. Plaťte internet napoly s vaším susedom

Pokiaľ práve nepotrebujete internet na hranie online-hier, tak sa môžete dohodnúť so svojím susedom na vzájomnej Wi-Fi sieti. Ušetríte tak až polovicu peňazí, ktoré každý mesiac platíte za internetové pripojenie.

5. Vytvorte si vlastný osviežovač vzduchu

Ak chcete, aby vaša domácnosť krásne voňala a nechcete utrácať za drahé osvetľovača vzduchu, postačí vám osviežovač vlastnej výroby. Stačí zmiešať teplú vodu, jedlú sódu a aviváž v spreji.

6. Používajte vlastný ekologický čistiaci prostriedok

Nie vždy chcete využívať drahé chemické čistiace prostriedky a preto vám postačí ekologický čistiaci prostriedok. Stačí zmiešať jedlú sódu, misku mydla, ocot a teplú vodu.

7. Znížte vaše účty za elektriny

Ľudí často chcú ušetriť hneď ale nakoniec musí zaplatiť viac, než by chceli. Miesto lacných obyčajných žiaroviek umiestnite do svojej domácnosti LED žiarovky. Ušetríte tak nemalé peniaze.

Back To Top