Návod, ako opraviť drevené škrabance na nábytku, ktorý bude potom vyzerať ako nový

Ak náhodu nežijete v múzeu, tak dostáva každý deň váš nábytok poriadne zabrať. Škrabance nie sú teda ničím neobvyklým. Mnoho ľudí si však nemôže dovoliť kupovať každý rok nový nábytok a ten poškriabaný vyhodiť.

Nemusíte ale zúfať existuje niekoľko geniálnych spôsobov ako sa škrabancov zbaviť.

malé škrabance

Pre vyplnenie malých škrabancov vám postačí bezfarebný lak na nechty. Naneste ho na postihnuté miesto a nechajte ho zaschnúť. Po zaschnutí zarovnajte brúsnym papierom. Potom pre obnovenie zašlého lesku naneste pomocou drôtenky vosk.

opotrebované hrany

Ak sú na vašom nábytku len opotrebované hrany, stačí použiť ceruzku na opravu laku. Použite ceruzku na opravu v poškodených oblastiach a potom celý povrch zjednoťte pomocou vosku.

leštidlo

Namiesto toho, aby ste použili leštidlo na nábytok zo supermarketu si môžete doma vytvoriť účinnejšie a lacnejší variant. Stačí použiť roztok prípravku na čistenie.

biele škvrny

Bielych škvŕn sa dá zbaviť ľahšie, než sa môže na prvý pohľad zdať. Stačí použiť denaturovaný lieh. Je veľmi dôležité odhadnúť správne množstvo, pri príliš veľkom množstve, by mohlo dôjsť k trvalému poškodeniu nábytku.

vážnejšie poškodenie

Pri výskyte väčšieho poškodenia, zaberie ich oprava viac času, práce a niekedy bohužiaľ aj peňazí. Najskôr je dôležité použiť brúsny papier a vyrovnať povrch. Potom stačí použiť vosk a vyplniť ním poškodenú oblasť. Uistite, že ste vybrali správnu farbu. Toto riešenie ale nemusí vždy fungovať. A niekedy už poškodenia odstrániť nejde.

Páčil sa ti článok? Potom ho nezabudni zdieľať a lajkovať 🙂

Back To Top